Новини

Лікарні міста вже надають планову меддопомогу

У всіх міських лікарнях Чернігова вже приступили до надання планової медичної допомоги як терапевтичного, так і хірургічного профілю. За інформацією керівника 2-ої міської лікарні Владислава Кухаря, ліжка заповнюються досить інтенсивно і люди отримують ту допомогу, яка їм необхідна у зв’язку з захворюваннями.

Вся стаціонарна допомога хворим на ковід зараз сконцентрована в інфекційному відділенні міської лікарні №2, потужності якого достатньо. У решті міських лікарень Чернігова спеціалізовані ліжка для таких хворих у зв’язку зі зменшенням захворюваності вже згортаються. Їх розгорнуть знову при необхідності.

Читайте також: За добу в Україні виявили 1014 випадків COVID-19

На сьогодні вся Україна знаходиться в «зеленому» рівні епідемічної безпеки. По Чернігову кількість захворілих за тиждень з 7 по 13 червня склала 63 особи, загальна кількість госпіталізованих з ковідом на сьогодні – 38 осіб. Тих, хто одужав, за тиждень 444, у т. ч. виписано зі стаціонару – 72 особи. На жаль двоє людей з важким перебігом цієї хвороби померло.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що сам він вчора одержав другу дозу вакцини від ковіду (вакциною Ковішилд). “Я закликаю всіх по можливості вакцинуватися. І менше приділяти увагу інформаційним війнам виробників”, – звернувся він до чернігівців.