Новини

«Лікар-дипломат» ошукав пенсіонерку: у Чернігові затримали шахрая

Оперативники кримінальної поліції Чернігівського райуправління поліції за підтримки кримінального аналізу обласної поліції встановили особу 28-річного зловмисника, причетного до шахрайських дій щодо 82-річної пенсіонерки з Чернігова.

До поліції звернулась літня чернігівка з повідомленням, що віддала незнайомцю 500 євро та 200 доларів США нібито на порятунок постраждалої доньки.

Читайте також: Зі ствольної артилерії та мінометів окупанти обстріляли 6 прикордонних сіл на Чернігівщині

Як повідомили у поліції області, перед цим жінці зателефонували з невідомого номера. Абонент назвався представником італійської дипломатичної установи. Псевдо-дипломат заявив, що донька потерпілої, яка саме перебуває в Італії, потрапила в ДТП і на операцію терміново необхідні кошти.

Схвильована літня жінка погодилася допомогти і назвала свою адресу. За 15 хвилин до неї прибув незнайомець, який тепер уже називав себе «лікарем». Потерпіла віддала йому всі заощадження.

Поліцейські встановили прикмети та можливий напрям руху шахрая. В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці з’ясували особу підозрюваного – 28-річного молодика. Він зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Чернігівська окружна прокуратура.

Досудове розслідування триває.