Новини

Квіти і цуценята коштували 27 тисяч гривень: шахраї обдурили двох мешканок Чернігівщини

Війна грабунку не завада.  Шахраї продовжують ошукувати мешканців Чернігівщини. Про чергові випадки розповіли у поліції області.

Вчора до поліції звернулась 34-річна мешканка Чернігова, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій невідомої особи. В соцмережі жінка знайшла оголошення на новоствореній сторінці, де пропонували продаж тюльпанів оптом за ціною, що значно нижча за ринкову.

Читайте також: Безплатний роумінг у Європі: Україну приєднали до вільного роумінгу в ЄС

«Продавець» попросив якнайшвидше перерахувати на банківський рахунок передоплату за товар. Потерпіла погодилась і відправила незнайомцю понад 22 тисячі гривень. Після цього невідомий надав адресу в Київській області, де жінка нібито може забрати свій товар. Однак, приїхавши туди, потерпіла виявила, що за адресою відсутній вказаний склад квітів. «Продавці» ж перестали виходити на зв’язок.

Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась по допомогу до поліції.

Того ж дня до поліції звернулася мешканка Прилук, яка на сайті безкоштовних оголошень знайшла повідомлення про продаж цуценят породи «Йоркширський тер’єр». «Продавець» запевнив жінку, що може передати цуценя з іншої області рейсовим автобусом, якщо вона заздалегідь надішле передоплату. Потерпіла погодилась та відправила на банківські картки невідомих осіб кошти у сумі майже 7000 гривень. Після чого зв’язок з «продавцем» обірвався, замовленого цуценяти жінці не доставили.

За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).