Новини

Коронавірус в Україні: підтверджено ще 2 випадки

Станом на 22.00 18 березня в Україні лабораторно підтверджено 2 нових випадки захворювання на COVID-19, повідомляє Центр громадського здоров’я України (ЦГЗ).

Нові випадки зафіксовано у Донецькій та Київській області. Зокрема, в інфікувався 52-річний житель Маріуполя, який повернувся з Єгипту. Також стало відомо, що коронавірусом інфікувався народний депутат та військовий пенсіонер із Київщини.

“За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 16 позитивних результатів на COVID-19, з них 2 – летальних. Коронавірсною інфекцією захворіли 10 людей в Чернівецькій області, -1 – у Житомирській, 2 – у Київській, 1 – у Донецькій та 2 – у м.Київ “, – йдеться у повідомленні.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджувала понад 640 зразків.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 640 зразків.

У ЦГЗ наголошують, більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником.

Так, Всесвітня організація охорони здоров’я оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%. Але варто пам’ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків.

Щоб захистити себе фахівці радять дотримуватися простих правил:

  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.
  • Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця.
  • У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.