Новини

Коронавірус охопив 66 країн світу: понад 3 тисячі людей померли

Коронавірус дістався вже 66 країн світу і забрав життя 3048 людей. Станом на 2 березня понад 89 тисяч людей інфіковані COVID-19. Одужало від вірусної пневмонії понад 45 тисяч осіб. Такі дані оприлюднило МОЗ України.

 Найбільше смертей і випадків інфікування зафіксовано в Китаї, однак за останній тиждень в країні спостерігається спад хвороби.

Натомість у світі, зокрема в Європі за останній тиждень зафіксували випадки інфікування у Хорватії, Швейцарії, Люксембурзі, Греції, Північній Македонії, Литві, Ісландії, Азербайджані, Білорусі, Бразилії, Новій Зеландії, Чехії.

У США, Таїланді та Австралії зафіксували перші смерті від хвороби.

Серед європейських країн найбільший спалах коронавірусу виник в Італії. Станом на 2 березня кількість жертв від COVID-19 у цій країні зросла до 34, а 1694 людини захворіли.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано. У МОЗ повідомили, що медична система України готова до фіксації випадку коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів.

Всесвітня організація охорони здоров’я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю – COVID-19.