Новини

Коронавірус атакував 56 країн світу: перший випадок виявили в Білорусі

У Білорусі зафіксовано перший випадок зараження коронавірусів SARS-CoV-2. Тести, проведені напередодні в Республіканському науково-практичному центрі епідеміології та мікробіології, показали наявність збудника в одного зі студентів з Ірану, – заявило в п’ятницю, 28 лютого, Міністерство охорони здоров’я Білорусі.

За їх даними, молодий чоловік прибув в 22 лютого рейсом з Баку. “Пацієнт і особи, які контактували з ним, поміщені в закриті бокси в Мінській інфекційної лікарні. Молода людина почуває себе задовільно”, – вказується далі.

Наразі в Білорусі проводять лабораторну діагностику всіх громадян, які прибули до країни з Південної Кореї, Ірану та Італії в період з 20 лютого у зв’язку з погіршенням епідемічної обстановки в цих країнах.

Окрім того, перший випадок зараження коронавірусів підтверджений в Новій Зеландії, в Африці на південь від Сахари. Раніше повідомлялося про заражених коронавірусів в Єгипті та Алжирі.

За інформацією МОЗ України, жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 в країні не зафіксовано. У світі зареєстровано понад 83 тисячі лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 859 – летальні. Одужало вже понад 36 тисяч осіб. На даний момент епідемія охопила 56 країн.