Новини

Кінотеатри Чернігова мають призупинити роботу на час карантину

 Міська влада Чернігова звернеться до власників розважальних зон у торгових центрах з проханням призупинити їх роботу на час карантину. Про це повідомляє заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

– Останні дні отримую багато запитань щодо обмежувальних заходів. Хочу окремо акцентувати на деяких аспектах. Закривати кафе, ресторани, торгівельні центри зараз немає ані підстав, ані потреби. У Європі на такий крок пішла лише Італія, але там дуже складна ситуація. В той же час, розважальні зони в торгівельних центрах на час карантину варто закрити. Це – зони ризику. У зв‘язку з цим додатково звернемося щодо функціонування кінотеатру Multiplex та інших об‘єктів масового скупчення людей в Чернігові, – проінформував він.

Окремо заступник міського голови звернувся до релігійних громад міста, попросивши їх з розумінням поставитися до заходів у державі та утриматися від масових богослужінь на період карантину, оскільки це – зона ризику. Крім того, він нагадав про необхідність регулярно проводити дезінфекцію всередині храмів (у тому числі, поверхонь ікон, до яких прикладаються віряни).

Олександр Ломако принагідно зазначив, що вважає норму про 200 учасників масових заходів досить низькою.

– Наші сусіди обмежили максимальну кількість 10-20 особами. Ми не обмежуємо кількість квитків у Палаці культури, а з 14 березня відмінили або перенесли всі заходи та рекомендуємо так само зробити іншим закладам культури міста та області, – закликав він.