Новини

Хотів скоротити шлях: на в’їзді у місто затримали п’яного тракториста

Сьогодні на проспекті Миру на в’їзді в Чернігів екіпаж патрульної поліції зупинив колісний трактор К-701 з дисковою бороною, габаритні параметри якої суттєво перевищували допустимі. Про це повідомляє на своїй Facebook-сторінці Патрульна поліція Чернігівської області.

Керував трактором 56-річний житель Чернігівського району. Чоловік пояснив інспекторам, що прямує до селища Михайло-Коцюбинське і вирішив скоротити шлях.

Під час спілкування з кермувальником патрульні помітили у нього зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянин погодився пройти тест за допомогою приладу “Drager”. Результат позитивний — 0,79 проміле.

Також, перевіряючи інформацію про водія, виявилося, що відповідної категорії на право керування таким транспортним засобом він не має.

Поліцейські склали на чоловіка кілька адмінматеріалів, а саме: протокол за ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) та постанови: за ч. 2 ст. 126 (Керування особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) і ч. 1 ст. 132-1 (Порушення правил проїзду великогабаритних транспортних засобів) КУпАП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові поліція викрила мережу продажу COVID-сертифікатів невакцинованим