Новини

Карантин у Чернігові: що забороняється

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 13 березня видав розпорядження «Про заходи щодо запобігання поширенню в м. Чернігові коронавірусу COVID-19». Документ конкретизує порядок виконання урядової Постанови від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Розпорядження зобов’язує керівників підприємств, організацій, установ міста незалежно від форми власності, структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради забезпечити проведення профілактичних і протиепідемічних заходів, а також містить вказівку щодо утримання від направлення працівників у відрядження за межі міста та за кордон на період карантину.

Управління освіти міської ради має заборонити відвідування закладів освіти її здобувачами до 3 квітня.

Тренування у спортивних школах міста обмежується їх проведенням на відкритому повітрі. Рекомендовано відмовитися від організації змагань із залученням спортсменів з-за меж Чернігова.

Профільне управління має здійснювати контроль за проведенням дезінфекції громадського транспорту.

Керівникам та власникам торгових центрів, розважально-концертних закладів і закладів культури незалежно від форм власності належить заборонити театральні, музичні та інші мистецькі вистави, кінопокази, спортивні, культурні, релігійні, танцювальні та інші подібні заходи, у яких бере участь понад 200 осіб.

Відвідування позашкільних закладів освіти забороняється. Проведення групових занять у клубних формуваннях, гуртках, студіях усіх форм власності рекомендовано обмежити. Проводитися вони можуть виключно за повною згодою батьків та за умови проведення комплексу протиепідемічних заходів.

Міський палац культури з 14 березня має скасувати або перенести всі вистави та концерти, незалежно від кількості проданих квитків.

Керівництво ТРЦ «Голівуд» на період карантину, з 12.03.2020 по 03.04.2020 зобов’язане заборонити роботу кінотеатру «Multiplex Cinema».

Керівники релігійних громад міста мають рекомендувати парафіянам здійснювати проведення культових заходів на відкритому повітрі. Предмети у культових приміщеннях мають дезінфікуватися.

Керівників та власників ринків, торгівельних центрів, магазинів, ресторанів та інших місць громадського харчування зобов’язано регулярно вживати заходи з дезінфекції приміщень та їхнього обладнання.

Профільні підрозділи міської ради також мають посилити інформаційно-просвітницьку та роз’яснювальну роботу щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 через ЗМІ.