Новини

Із початку дії «червоної» зони на Чернігівщині склали 26 протоколів за порушення карантину

Фото Держпродспоживслужби

За два тижні на Чернігівщині мобільні групи склали 26 адмінпротоколів за порушення карантинних обмежень «червоної» зони.

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області, було проведено 2834 перевірки. Обстежували заклади торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, садки, школи, ринки, аптеки та громадський транспорт.

Як виявилося найбільше нехтують протиепідемічними вимогами в торгівлі та закладах громадського харчування. Чи платитимуть порушники штраф, буде вирішувати суд. До слова, за порушення карантинних обмежень передбачено покарання у вигляді штрафу: від 17 тис. до 34 тис. грн – для громадян та ФОПів;  від 34 тис. до 170 тис. грн – для посадових осіб.

Нагадаємо,  з 30 жовтня Чернігів та область перебувають у «червоній» епідемічній зоні. За  дотриманням карантинних обмежень весь час наглядають спеціальні мобільні групи, до яких входять фахівці Держпродспоживслужи, працівники Нацполіції, Муніципальної варти, обласного центру контролю та профілактики хвороб, представники територіальних громад.