Новини

iPhone 13 Pro: чи варто купувати цю модель у 2024 році

Ви блогер або затятий геймер? Якщо ні, то купувати останню флагманську модель необов’язково. Купити Айфон 13 Про https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/iphone/iphone-13-pro-ua можна людям, яким потрібен потужний та сучасний девайс для щоденного використання. 

iPhone 13 Pro не гірше за 14 Pro

Оптичний зум, час автономної роботи та підключення лишилися. Старша версія також має 6-кратний зум, час роботи впродовж 22–23 годин, зв’язок 5G. Обидва телефони мають 6,1-дюймові OLED-екрани з частотою оновлення 120 Гц і тою самою роздільною здатністю.

Звісно, можете згадати про Dynamic Island. Проте це лише програма функція, яку важко назвати революційним рішенням.

Продуктивність та камера

В iPhone 14 Pro використовується чипсет A16 Bionic, який є оновленням біонічного чипа iPhone 13 Pro. A16 на 40% потужніший за конкурента Qualcomm Snapdragon 8. Використовує на 20% менше заряду акумулятора, ніж попередня модель. 

Камера флагмана також покращена завдяки чипу A16 Bionic із передовим процесором обробки зображень. На перший погляд, обидва смартфони пропонують однакову матрицю. Вони оснащені трьома камерами на задній панелі телефону: кожен має стандартний, ультраширокий і телеоб’єктив. Хоча налаштування виглядають однаково, є деякі відмінності як у датчиках, так і в лінзах.

Обидві моделі мають надширокоугольний об’єктив з еквівалентною фокусною відстанню 13 мм. Ультраширококутний об’єктив iPhone 14 Pro має діафрагму f/2.2 у порівнянні з f/1.8 iPhone 13 Pro. Це може вплинути на знімання в умовах слабкого освітлення, але Photonic Engine, що наявний у новішій моделі, може це компенсувати. Нова функція у флагмана 2022 року — це можливість отримати доступ до 2-кратної «лінзи» безпосередньо в рідному застосунку — не до справжнього об’єктива, а до кадрування в камері, яке використовує 48-мегапіксельний об’єктив. Обидві моделі мають схожі параметри макрознімання, нічного та портретного режиму, а також можливість створення DNG-файлів.