Новини

Грип в Україні: за тиждень померли 8 і 284 тис. людей захворіли

В Україні за минулий тиждень (03.02–09.02) на ГРВІ захворіли 283 656 людей, із них 65,6 % – діти.

Такі дані оприлюднило Міністерство охорони здоров’я.

Інтенсивний показник захворюваності склав 741,8 на 100 000 населення, що на 55,6 % більше епідемічного порога по Україні.

Майже в усіх областях України зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності. Так. на Чернігівщині епідемічний поріг перевищено в Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Ічнянському, Козелецькому, Куликівському, Ніжинському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Талалаївському, Сновському районах та місті Прилуки. Призупинено освітній процес в 138 загальноосвітніх навчальних закладах, зокрема і в Чернігові.

За тиждень в Україні зареєстровано 8 летальних випадків внаслідок грипу, а з початку епідемічного сезону — 26. Жоден померлий не був щеплений проти грипу, зазначають у МОЗ.

Упродовж тижня проти грипу вакциновано близько 1 тис. людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили більше 236 тис. осіб.

У МОЗ України нагадують, що за перших ознак захворювання
(головний біль, ломота у м’язах та суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38 °С і більше, кашель, іноді — блювота і діарея) обов’язково звертатися до сімейного лікаря.

Самолікування від грипу може бути небезпечним для здоров’я і життя.