Новини

«Грошова допомога»: шахраї ошукали трьох мешканців Чернігівщини на 77 тисяч гривень

На Чернігівщині почастішали випадки шахрайств під приводом оформлення «грошової допомоги». За минулу добу троє мешканців області втратили загалом понад 77 тисяч гривень, намагаючись отримати виплати.

 Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: На Чернігівщині судитимуть посадовців Держпраці, які налагодили схему отримання хабарів з підприємців

Так, вчора до поліції звернувся 56-річний чернігівець, якому у «Вайбері» надійшло повідомлення від невідомої особи на ім’я Людмила щодо отримання «грошової допомоги». Чоловік перейшов за посиланням та ввів всі дані своєї банківської картки, після чого виявив списання з рахунку 20 тисяч гривень.

Схоже повідомлення про оформлення «грошової допомоги від ООН» побачила у «Вайбері» 45-річна мешканка Сосниці. Жінка зацікавилась ним, перейшла за посиланням, де ввела реквізити своєї банківської картки та пін-код до неї. Після чого з її картки було списано 9600 гривень.

Того ж дня до поліції звернулась 73-річна мешканка Остра, яка повідомила, що 1 червня їй зателефонувала невідома жінка на ім’я Яна та сказала, що заявниці нібито надійшла грошова допомога. Щоб її отримати, жінці нібито треба зняти цю суму коштів та надіслати на інший рахунок. Потерпіла з власної банківської картки зняла кошти у сумі майже 48 тисяч гривень та перевела на рахунок, який їй продиктувала невідома. Натомість жодної «грошової допомоги» заявниця не отримала.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у рамках кримінальних проваджень, відкритих за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).