Новини

Гранати, пістолет та набої: у Чернігові поліція затримала торговців зброєю

Поліцейські викрили групу мешканців Чернігова, причетних до торгівлі вогнепальною зброєю, бойовими гранатами та набоями. Двох торгівців зброєю взято під варту, їм оголошено підозри.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: З прикордонного села на Чернігівщині евакуювали 52-річну жінку

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області та оперативники Управління стратегічних розслідувань у взаємодії з військовою контррозвідкою СБУ встановили, що група мешканців Чернігова має у незаконному володінні вогнепальну зброю та набої, а також бойові гранати, і прагне налагодити їх систематичний збут.

У помешканнях та господарчих приміщеннях зловмисників поліцейські провели низку одночасних санкціонованих обшуків.

Загалом в ході слідчих дій поліцейські виявили та вилучили у фігурантів пістолет ТТ, корпуси ручних осколкових гранат РГН та РГД і запали до них, понад 100 набоїв до автоматичної стрілецької зброї. Все вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Двом зловмисникам, безпосередньо причетним до незаконних операцій зі зброєю та боєприпасами, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Слідчий поліції за погодженням з прокурором Чернігівської обласної прокуратури оголосив обом фігурантам підозри у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). Зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.