Новини

Французький регіон Іль-де-Франс виділив 1,1 мільйон євро на відбудову Чернігівської та Київської областей

Французький регіон виділить понад мільйон євро на відбудову Київської та Чернігівської областей. Про це повідомляє посольство України у Франції.

Депутати Регіональної ради висловили рішучу підтримку Україні та засудили російську агресію. Рішення було ухвалено одностайно і знайшло підтримку представників усіх політичних сил ради столичного регіону.

Читайте також: Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили ще на 90 діб

Посол України у Франції Вадим Омельченко запросив регіон Іль-де-Франс приєднатися до ініціативи президента Володимира Зеленського щодо започаткування патронату наших іноземних партнерів над українськими містами та областями для їх ефективного відновлення.

Президентка регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс запропонувала зосередити увагу на Київській та Чернігівській областях, які серйозно постраждали від наслідків російської окупації.

У рамках ініціативи зусилля будуть спрямовані на організацію прихистку та інтеграції українців, реалізацію проектів у галузі охорони здоров’я та медицини, сприяння особам з обмеженими можливостями, забезпечення психологічної допомоги та супровід жертв сексуального насилля, освітні та мистецькі ініціативи, працевлаштування та допомогу малому підприємництву.