Новини

Евакуйовані з Китаю українці проходитимуть карантин на Полтавщині

Український пасажирський літак спецрейсу «PQ 7302» із евакуйованими з КНР громадянами о 9:40 годині здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль на дозаправку.

Після цього борт вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків. Про це інформує Департамент комунікації МВС України.

Фахові лікарі МОЗ України, які перебувають на борту літака, підтверджують, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими.

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. 

Після прибуття усіма особами на борту буде пройдено належний прикордонний контроль із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремлені зоні летовища.

Спеціальним транспортом ДСНС України ( 7 автобусів) у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області.

Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.