Новини

Енергетики області виявили розтяжку біля лінії електропередач

Ситуація трапилась на Бобровиччині. Таку розтяжку військові часто називають «майстерно підготовленою смертю», адже існують тисячі способів і варіантів встановлення розтяжок, які миттєво забирають життя не лише тих, хто необачно наблизився до них, а й усіх, хто в цей момент був поруч. Саме на такий «сюрприз» натрапили енергетики Бобровицької дільниці Ніжинського РЕМ 12 серпня.

Того дня на території одного із сіл на Бобровиччині ми мали планово розчистити трасу лінії електропередачі 10 кВ. Дійшовши до непрацюючого підприємства, за його територією у кущі бузини один з електромонтерів випадково побачив гранату. Шматочок ліски, прив’язаної до неї, ми роздивилися уже пізніше, – розповідає майстер Бобровицької дільниці з експлуатації електромереж №3 Ніжинського РЕМ Роман Шило.

На фейсбук-сторінці АТ “Чернігівобленерго” йдеться: У 2022 році територія цього села була окупована рашистами, тож, скоріше за все, саме вони залишили там «подарунок» для українців. Велике щастя, що до цього ніхто з місцевих мешканців на нього не натрапив, а енергетики виявилися дуже уважними. Про небезпечну знахідку Роман Шило одразу ж повідомив чергового диспетчера, а той, у свою чергу, викликав екстрені служби – рятувальників та поліцейських.