Новини

Енергетиків Чернігівщини атакували ворожі дрони: троє працівників отримали поранення

Минулої доби під час російських дронових атак, крім ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури, зафіксовано також обстріл персоналу у двох областях країни.

На Чернігівщині під час атаки ворожих БПЛА на енергетичний об’єкт троє працівників дістали посічені поранення. Усіх постраждалих доправлено до лікарні.

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Читайте також: Поліція Чернігівщини показала наслідки ворожих обстрілів в Семенівській громаді (Фото)

Через атаку БПЛА було знеструмлено підстанції, побутові споживачі та місцеву промисловість у Чернігівській області. Живлення вдалося частково відновити за резервною схемою.

Окрім того, у Сумській області ворожий дрон атакував ремонтну бригаду, у результаті дістав поранення водій, його доправили в лікарню.

За інформацією міністерства, у Дніпропетровській області внаслідок атаки БПЛА на одній із підстанцій виникло загоряння. Також були знеструмлені побутові та промислові споживачі. Загоряння ліквідовано. Крім того, внаслідок бойових дій у регіоні на кількох підстанціях вимикали обладнання, водночас знеструмлювали побутових споживачів і місцеву промисловість. Живлення для всіх споживачів відновлено.

За даними Міненерго, загалом минулої доби енергетики відновили живлення для 38 684 споживачів, знеструмлених унаслідок бойових дій і технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок вівторка залишалися без електропостачання 545 населених пунктів країни.