Новини

Дивом вціліли під час обстрілу: з прикордоння Чернігівщини евакуювали родину з дитиною

Співробітники Новгород-Сіверського відділу поліції у взаємодії з місцевими органами влади забезпечили перевезення у безпечний населений пункт подружжя з неповнолітнім сином із прикордонного села Костобобрів Семенівської громади, яке практично щодня зазнає обстрілів з боку країни-агресора.

Ми довго не наважувались виїхати. Але обстріли дедалі посилюються. Ще взимку росіяни інколи били по околицях села, і то було страшно, але якось терпіли. А останнім часом гатять без розбору по центру села – і з мінометів, і з артилерії, і дронами. Оце днями у нас близенько за сараєм гепнуло, а після цього ще й з іншого боку від двору. Дивом вціліли – і ми, і хата. Скотилися у погріб, там пересиділи. І зрозуміли, що далі тягти не можна, треба їхати, – розповів голова родини Максим.

Потенційні переселенці звернулися до поліцейської, з якою доти періодично контактували – офіцера ювенальної превенції Новгород-Сіверського райвідділу поліції Юлії Бурди.

Одного дня вистачило на підбір будинку в безпечній громаді, а також вантажного транспорту для доставки майна переселенців.

Поліцейські максимально швидко і злагоджено завантажили найбільш необхідні речі родини вимушених переселенців у надану місцевим лісогосподарським підприємством вантажівку. Родина та її майно у супроводі поліцейських рушили в безпечнішу Понорницьку громаду Новгород-Сіверського району.

Ми охоче приймаємо переселенців з прикордоння, адже добре розуміємо, що вони мусили витримати й від чого тікають. Тут, у селах нашого округу, вже чимало евакуйованих сімей. Всім їм надали житло, забезпечуємо гуманітарною допомогою. Вистачає робочих місць у різних сферах діяльності, тож і Максим з Мариною матимуть роботу та гідний дохід, – розповідає староста Покошицького старостинського округу Понорницької громади Валентина Мишко.

У поліції закликають усіх, хто мешкає в безпосередній близькості до кордону з агресором, ухвалити відповідальне рішення та евакуюватися.