Новини

Двох героїв провели в останню путь

Солдат Міненок Олександр Олександрович Народився 02.03.1998 року у Чернігові.

Навчався у ЗСШФМП №12, Чернігівському колегіумі та Львівській політехніці. Жив та працював у Львові, де долучився до ГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес” (МНК), яка займається національно-патріотичним вихованням молоді. З часом став головою Львівського обласного осередку МНК та членом Центрального Проводу організації. Був організатором заходів для молоді, зокрема вишкільних таборів. Отримав статус Почесного члена Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

З першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України долучився до лав ЗСУ та став на оборону Чернігівщини. З часом вирушив боронити Донеччину, де загинув 22 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання. Встановити особу воїна вдалося за ДНК-експертизою.

Попрощалися у Чернігові, поховали на Яцево.

Старший солдат Левченко Анатолій Володимирович Народився 20.02.1985 року в селі Заньки чернігівської області Ніжинського району.

Там закінчив місцеву школу, потім вступив до Ніжинського аграрного технікуму. Здобув професію механіка. Проходив строкову військову службу в лавах ЗСУ. Працював в органах внутрішніх справ. Згодом повернувся до рідного села, працював у ТОВ і займався домашнім господарством.

У 2015 році долучився до лав ЗСУ, брав участь в АТО, а після повернення до цивільного життя почав працювати в аграрній сфері. В умовах повномасштабної війни повернувся до лав ЗС України та став на захист її Незалежності. Загинув 14 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку.

Попрощалися у Ніжині, поховали у рідному селі.