Містечко

Двірниця

Featured Video Play Icon

Ще вдосвіта, о п’ятій ранку вона вже на ногах. ЇЇ знаряддя праці – мітла, граблі, відро та ганчірка. Робітниця з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями. Так нині звучить її професія. У народі – просто двірник  Наталія Білан, яка працює в КП “Деснянське” півтора роки .Обслуговує три великих будинки на Проспекті Перемоги, які належать до дільниці з обслуговування житлового фонду №3.

Вона підтримує в чистоті й порядку конкретну ділянку. Тривалість її робочого дня – 8 годин. Але інколи доводиться працювати й більше. Підмітати. вигрібати сміття, скошену траву, недопалки, мити в під’їздах всі поверхи, ліфти, підвіконня. Та чи не найтяжче, коли жінці треба підняти багатокілограмовий контейнер зі сміттям і подати його до сміттєвоза.

Тож роботи вистачає по вуха. Але жінка не цурається такої виснажливої і тяжкої праці, кажуть про Наталію Білан і в КП “Деснянське”, і жителі будинків, які вона обслуговує:

-Будинку вже 15 років, він у нас чистий, охайний

-Дуже тяжка робота. Ми всі вдячні їй, дуже вдячні

Зробити чистою і красивою не лише територію, де живеш, а й місто загалом. Це не лише обов’ язки, а й поклик її душі. І так тяжко буває, зізнається жінка, коли люди зневажають твою працю.

Усе своє життя жінка прагне творити красу навколо себе. Тому в своєму щільному графіку знаходить час і для хобі. Малює натюрморти та пейзажі. За освітою вчитель малювання, Валентина Білан викладала у 29 школі образотворче мистецтво. На час зйомки старший будинку дав мольберт аби вона продемонструвала свої здібності. Творчість дарує їй крила.

Але в першу чергу вона – багатодітна мати, зізнається Наталія Білан. Дітей у неї троє. Тож вихованню приділяла часу найбільше. Чоловік працює зварювальником у КП “Деснянське” і теж любить помайструвати. Це – його роботи. Свої картини жінка часто дарує. Її твори прикрашають і “Спілку організації інвалідів”, і 27 дитячий садок Чернігова. Тут вона працювала двірником, але у вільний час залюбки розмальовувала стіни й вирощувала квіти.

Незважаючи на життєві труднощі, з якими стикається жінка, її погляди на майбутнє Чернігова не розходяться з реальними справами. Маючи невелику зарплату, вона своєчасно сплачує за комунальні послуги, тому що розуміє формування бюджету підприємств і міста. А ще пишається Черніговом, де ростуть і будуть жити її діти. Головне в житті, ділиться Наталія, аби її діти виросли і стали гарними людьми.