Новини

Допомога з Австрії: нове спеціальне обладнання отримав Чернігівводоканал

Сучасне обладнання для пошуку поривів на водопровідних мережах отримав Чернігівводоканал від Посольства Австрії. Це акустичний течешукач води австрійської компанії MTA Messtechnik GmbH.

У рамках відновлення інфраструктури Чернігова від наслідків російської агресії Посольство запропонувало направити фахівців комунального підприємства для навчання.

Читайте також: Тимчасова зупинка котельні: багатоповерхівки в одному з мікрорайонів Чернігова без тепла – адреси

За повідомленням інформаційної служби Чернігівводоканалу,  навчання працівники вже завершили, а спеціальне обладнання використовують в роботі.

У водоканалі зазначають, така допомога є дуже важливою для міста.  Під час бойових дій значну кількість водопроводів було пошкоджено. Аварійні відключення електрики також завдають шкоди, руйнуючи застарілі труби внаслідок гідроударів.

 Тому питання діагностики водопровідних мереж було і залишається актуальним. З новим спеціальним обладнанням знайти місця поривів буде значно швидше. При витоку вода створює звук який уловлюється геофонами, посилюється і передається через навушники оператору. Пристрій має приймач дисплея. Течешукач підтримує підключення різних датчиків і мікрофонів, можна вибрати додаткові аксесуари найбільш вдалі для виконання поставлених завдань.