Новини

До шкіл Чернігова повертають медсестер

З нового навчального року до шкіл Чернігова повернуть шкільних медсестер. 20 серпня виконавчий комітет міської ради проголосував за таке рішення, і з 25 серпня вводиться 32 посади медичних сестер у штатних розписах середніх шкіл і 5 посад – у ПТУ.

Але, на відміну від минулих років, тепер утримання цих посад фінансуватимуть не з державного бюджету, а з бюджету міста.

«Пояснення треба робити наступне: вони були в штатах поліклінік, а зараз у штаті управління освіти. Але цього пояснення не достатньо, тому щоб було повне пояснення треба казати, що раніше це фінансувалося з держави, а зараз ми це беремо на свій бюджет.» – зазначає Владислав Атрошенко

Як відомо, з навесни цього року у зв’язку з реформою на рівні держави ні медична, ні освітня субвенція з держбюджету більше не включали заробітних плат медичних сестер у школах. Шкільні медсестри, оскільки вони були штатними працівниками дитячих поліклінік, хоч і забезпечували надання медичних послуг у закладах освіти, більше не змогли працювати в ЗНЗ. Разом з тим, у Чернігові міська влада, враховуючи думку громадськості, пообіцяла так чи інакше вирішити це питання до початку нового навчального року. Тепер це зроблено.