Новини

До депутатів міськради почали застосовувати погрози та тиск.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбук в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

“При чому, робиться це за класичною схемою із допомогою силовиків.

Зокрема, в п’ятницю під приводом анонімного дзвінка про мінування поліція увірвалась до Міського палацу культури. Бомбу, звісно, не знайшли. Але вирішили заодно провести обшук. Без ухвали суду. Без права на обшук. Юриста, відвели під руку в сторону і сказали, що «їм ще ніколи не було так соромно», але є «команда згори».

От це формулювання «команда згори» скоро можна буде записувати в закон про Нацпол та інші силові структури. – Чого прийшли? – Команда згори! – Так а на якій підставі? – На підставі команди згори.

І ще один важливий епізод. Поліцейські почали вимагати надати доступ до камер та серверів закладу, бо їх дуже стурбувало два ящики з водою та памперсами. Ці речі працівники закладу спеціально підготували для дітей, які перебувають у бомбосховищі під час повітряних тривог.

Обшук тривав майже до півночі п’ятниці.

Хочу поставити запитання керівництву нацполу в місті: невже під час війни задачою ваших хлопців – є ритися у памперсах та кошмарити жінок? Не соромно? Нагадаю, що директор закладу – депутат міської ради Ірина Должикова. Вона не єдина представниця депутатського корпусу, що останнім часом мала досвід «спілкування з силовиками».

Дані дії сприймати інакше як тиск та залякування важко. Навіщо це робиться? Щоб скасувати вибір чернігівців та паралізувати роботу міськради. Хіба це відповідальна позиція по відношенню до міста та його людей, особливо під час війни?

Про інші факти цього тиску я повідомлю окремо, але закликаю зупинитися. Зазвичай, коли правоохоронні структури починають займатися політикою, це погано закінчується.

Для керівництва цих структур та тих, хто віддавав команди. Тихо не буде. Чернігів – стійке місто. Вистоїмо!” – написав Олександр Ломако.