Новини

Детектори витоку води: нові схеми шахраїв у Чернігові

У Чернігові діють шахраї. Упродовж кількох останніх днів у будинках навколо ринку «Нива» на вулицях Пухова і Всіхсвятській вони за 2 тисячі гривень або «пільгово» за 1 тисячу продають детектори витоку води самотнім пенсіонеркам поважного віку.

Про це повідомляє ЖЕК-10 на сторінці у ФБ.

Ці прилади (величиною з баночку крему) в українському Інтернеті коштують максимум 340 гривень, а на міжнародних сайтах 2 євро (65 гривень).

Молоді чоловіки середнього зросту з папками віком близько 30 років обходять будинки добиваються відкриття дверей, кажучи що вони «свої», мельком показують посвідчення людям з ослабленим зором, говорять про величезні «пільги» дітям війни та різним категоріям людей. Потім виписують «квитанції» зі штампами і зникають.

Або ж вони після виписування «квитанції» намагаються забрати гроші 2000 гривень та зі словами «Вам установить ЖЕК» або «До вас прийде працівник водоканалу й установить прилад» – зникають.

Як зазначають у ЖЕК-10, про випадки шахрайства повідомлено поліцію. Виїжджали слідчо-оперативні групи. «Підприємців» шукають.

Поки готувався матеріал, шахраї ошукали на 2300 гривень ще одну пенсіонерку з вулиці Всіхсвятської.