Новини

Держспецзв’язку попереджає про можливі кібератаки 22 лютого

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України попереджає про можливі кібератаки на українські сайти, заплановані на 22 лютого.

Про це йдеться у повідомленні служби.

Команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) опублікувала попередження, після того, як на сайті Raidforums виявили повідомлення, що містить погрозу проведення кібератак 22 лютого.

У повідомлені йшлося про оренду серверів для підготовки нових атак на вебсайт державного сектору, банківського сектору та сектору оборони. Схоже, що атаки повинні здійснити дефейс сайтів, що розміщуються в зоні .ua. 

У Держспецзв’язку просять у разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-комунікаційних систем інформувати урядову команду CERT-UA.

Нагадаємо, остання масштабна кібератака на сайти держорганів сталася 15 лютого. Тоді постраждали два банки. Зник доступ до їхніх сайтів, ресурсів Міноборони та ЗСУ. Втім, атака не вдалась: особисті дані та кошти громадян, держави й українського бізнесу на банківських рахунках захищені та збережені.

Перед цим масштабну кібератаку на урядові ресурси фіксували 14 січня.