Новини

День весняного рівнодення: що варто зробити цього дня

День весняного рівнодення – це астрономічний початок весни. З цього дня день буде довшим, а ніч коротшою.

День весняного рівнодення – це природне явище, вся суть якого зводиться до астрономічних процесів руху Сонця і Землі. У цей день у всіх країнах світу – ніч та день тривають однакову кількість часу.

Кожного року дата весняного рівноденння зміщується у зв’язку з тим що проміжок між весняним і осіннім рівноденням налічує близько 365,24 сонячних діб. У цьому році воно настало о 05:49 ранку.

20 березня – день дуже особливий не лише в енергетичному плані для кожної людини, цей день ще досить значущий і для астрономії. Планета Земля розташувалася під таким кутом до Сонця, що його промені падають прямо на екватор.

Настання весни наші пращури вважали святом, з великим нетерпінням очікували її приходу (як і ми зараз!) і однаково урочисто відзначали його в різних частинах Європи та Азії. Язичницькі святкування приходу весни були сповнені важливим сакральним змістом перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початку нового життя. Стародавні єгиптяни звели Великого Сфінкса так, щоб він вказував прямо на сонце, що сходить під час весняного рівнодення.

Цього дня для людей відкривається маса можливостей в емоційному плані, якими треба правильно скористатися.

Насамперед рекомендується в день весняного рівнодення очистити своє житло. Треба обов’язково помити вікна та підлогу. Таким чином ви вимиєте з дому усю негативну енергетику. Якщо у вас є речі, які просто припадають пилюкою, і ви ними ніколи не користуєтеся – сміливо викидайте у смітник. або віддайте їх комусь. На заміну їм у ваше життя прийдуть нові, корисніші та важливіші речі.

У день весняного рівнодення слід планувати своє майбутнє. Обов’язково це потрібно робити це потрібно на папері. Є кілька правил, яких варто дотримуватися: формулюйте свої плани чітко, до дрібниць (якщо ви хочете машину, то вказуйте назву марки, колір тощо); складайте свої плани в позитивній формі (подумки уявляйте, що ви вже маєте те, що хочете); проставляйте дату, до якої ви хотіли б здійснити бажане.