Новини

Де українцям брати гроші у 2022 — переваги онлайн-кредитів

У 2022 році Україна переживає одне з найстрашніших та виняткових випробувань. Після повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої країни почалися як негативні, так і позитивні перетворення. На тлі обвалення економіки ми бачимо тенденцію зростання згуртованості народу та мотивованість населення. Водночас українцям потрібно пережити найскладніший період, який тягне за собою тимчасову або постійну втрату основного джерела доходу у зв’язку з масовими скороченнями. Перші місяці війни багато підприємств призупинили свою детальність — у тому числі фінансові структури. Через це багато українців тимчасово втратили можливість оформляти онлайн-кредити, які б могли стабілізувати особисту ситуацію. На цей час ситуація в багатьох регіонах спокійніша, ніж була раніше, тому більшість мікрофінансових організацій відновили свою роботу і надають свої послуги, як і раніше. Водночас деякі з них удосконалили сервіс, який відповідає всім вимогам, побажанням та потребам клієнтів та регулятора.

Разом зі стабілізацією роботи МФО зріс і попит на споживче кредитування. Подібне зростання просто пояснити не лише зниженням доходів та затримками виплат населенню. Люди поступово звикли до користування банківськими картками та оцінили зручність віддаленого обслуговування фінансових організацій. Оскільки більшість МФО працюють через інтернет, клієнт може отримати кошти на картку на будь-які потреби протягом короткого часу.

Особливості онлайн-кредитування

Послуги МФО відрізняються від банківського кредитування. Насамперед це стосується вимог щодо позичальників — вони лояльніші. Наприклад, взяти кредит у мікрофінансовій організації може кожний повнолітній громадянин України. Для цього йому потрібні лише паспорт, ІПН та особиста картка, видана на його ім’я будь-яким українським банком. Оформлення відбувається в онлайні — на сайті компанії або в додатку, якщо обрана МФО його розробила.

Кредит онлайн на картку в МФО характеризується тим, що клієнт може отримати гроші де б він не знаходився в межах країни. У середньому можна взяти від 500 грн до 15 000 для першого кредиту. Наприклад, у CreditPlus для повторного кредиту клієнт може подати заявку на суму до 25 000 грн. Ставки варіюються від компанії до компанії — середня ставка на ринку становить 2% для повторного звернення та 0,01% — для першого. Строк складає до 30 днів. При цьому в CreditPlus можна користуватися кредитом протягом 365 днів. Головне — виплачувати суму відсотків згідно з графіком платежів. Наприклад, якщо клієнт оформив кредит строком на 15 днів, але після закінчення цього часу у нього не вистачає повної суми для погашення, він може сплатити відсотки. Після цього він зможе користуватись кредитом ще 15 днів. Якщо і на той момент він не буде готовий повністю закрити борг, він знову може сплатити відсотки та користуватися кредитом далі. Такі умови діють упродовж року.

Як взяти кредит онлайн та не потрапити на прострочення?

Для подання заявки необхідно виконати кілька простих кроків:

  • вибрати суму та термін на кредитному калькуляторі;
  • пройти коротку реєстрацію;
  • надіслати анкету та почекати рішення;
  • під час схвалення підписати договір, який прийде на електронну пошту. Підпис
  • відбувається за допомогою SMS-коду;
  • отримати переказ на платіжну картку, вказану під час реєстрації.

Щоб не прострочити кредит, варто заздалегідь визначити комфортні суми та термін, посильні до погашення. Краще сплатити кредит за кілька днів до фінального терміну. Якщо клієнт планує погашення через касу банку, варто враховувати, що надходження коштів на рахунок компанії може зайняти до трьох робочих днів. Тому краще сплатити заздалегідь або на початку тижня.