Новини

ДБР розслідує авіакатастрофу двох гелікоптерів на Донеччині

Працівники ДБР розпочали розслідування за фактом авіакатастрофи двох військових гелікоптерів МІ-8 на Донеччині.

29 серпня у Краматорському районі Донецької області сталася авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання впало два військові гелікоптери Мі-8. Загинуло 6 військовослужбовців Збройних Сил України.

Читайте також: Нові правила для виїзду пасажирських автобусів за кордон: кого не випустять з 1 вересня

Про це повідомляє  пресслужба ДБР.

У відомстві наголошують, що особлива увага буде приділена вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом. Профільні фахівці, зазначають у ДБР, проведуть ретельну діагностику “чорних скриньок”.

“У межах розслідування вже призначено низку експертиз, проведені невідкладні слідчі дії. Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років”, — йдеться в повідомленні.

Додамо, раніше стало відомо, що 29 серпня на Донеччині загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Полеглі мали офіцерські звання. Один з них — родом із Полтавщини, решта — з інших регіонів України.