Новини

Covid-19 у Чернігові: міські лікарні завантажені хворими на 93,7%

Ситуація з захворюваністю на Covid-19 у місті залишається напруженою. На сьогодні Чернігів як і область знаходяться у помаранчевій зоні епіднебезпеки поширення Covid-19. За останній тиждень на коронавірусну інфекцію захворіли 639 чернігівців, 168 із них потрапили до лікарень. За цей час від Covid у місті померло 18 людей.

Про це повідомив генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2» Владислав Кухар на щотижневій нараді в муніципалітеті.

За його словами, наразі в міських лікарнях хворими з коронавірусної інфекцією зайнято 239 ліжок, це 93,7% всього ліжкового фонду. Через важкий перебіг хвороби все більше госпіталізованих потребують кисневу підтримку. На сьогодні 151 хворий знаходиться на кисневій підтримці, 11 – на штучній вентиляції легень.

При потребі кисневі концентратори можуть додати ще на 100-110 ліжок. Наразі за дорученням міського голови Владислава Атрошенка, триває процедура тендерної закупівлі для міської лікарні додаткової кисневої станції. Вона дасть можливість забезпечити киснем ще 150 хворих. Коштує станція близько 5 мільйонів гривень.

«Якщо рівень госпіталізації хворих з ковід сягне цифри 350, доведеться на місцевому рівні вводити повний локдаун. Звісно, це вимушені дії», – зазначив Владислав Атрошенко. За його словами, у місті є 530 ліжок для лікування хворих з Covid, але немає такої кількості медичного персоналу для їх забезпечення.

Щодо вакцинації, щодня у Чернігові від ковід імунізується близько 600 містян. На сьогодні повністю вакциновано 20,5% чернігівців.