Новини

COVID-19: найважливіше на 30 вересня

Станом на ранок 30 вересня в Україні 208 959 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 129 летальні, 92 360 пацієнтів одужало.

Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

 За добу зафіксовано 4 027 новий випадок. Загалом проведено
2 278 248 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужали 2 110 пацієнтів.

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 30 вересня в області зафіксовано 29 нових випадків COVID-19.

Захворювання виявили у 16 чернігівців та восьми жителів Чернігівського району. По одному випадку зафіксовано у Варвинському, Корюківському, Куликівському, Прилуцькому, Ріпкинському районах. З них вісім хворих перебуває на госпіталізації.

За минулу добу повідомлено про три летальні випадки. Від COVID-19 померли 72-річна жителька Чернігова та дві жінки з Ніжина, 60-ти та 84-х років. Усі вони мали супутні патології, які ускладнили перебіг хвороби. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

За минулу добу тестування підтвердили відсутність захворювання у 34 осіб, яким діагностували COVID-19. Одужали четверо жителів Носівського району, по одному – у Городнянському і Менському, по два – у Прилуцькому та Сновському, троє у Чернігівському районі та стільки ж у Прилуках. Одужали дев’ятеро чернігівців та стільки ж ніжинців. З них 8 осіб лікувались у закладах охорони здоров’я.

Загалом на Чернігівщині 4156 випадків інфікування COVID-19, з них:
– 2107 пацієнтів одужало;
– 1740 — лікується амбулаторно;
– 220 — перебуває на госпіталізації у медзакладах;
– 75 летальних випадків;
– 14 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.
Загалом в області 1960 активний випадок коронавірусної інфекції.
За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 284 ПЛР-досліджень. 545 ІФА-тестів провели заклади охорони здоров’я області.

– Кількість виявлених випадків в Чернігівській області збільшується кожен день. Хочу нагадати головам громад, міст та сіл регіону про важливість дотримання карантинних норм та відмови від масових заходів. Зазначу, що більшість очільників, розуміючи непросту епідеміологічну ситуацію, дослухалися рекомендацій ОДА і скасували проведення святкування днів міст, сіл та селищ. І як завжди нагадую усім і дуже прошу дотримуйтеся протиепідемічних норм, носіть маску та уникайте масових скупчень людей, це не складно, але життєво необхідно, – зазначив Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.