Новини

Чи підуть діти 1 вересня до школи?

З 1 вересня загальноосвітні заклади Чернігова готуються розпочати навчальний рік у звичайному режимі.

Наразі в усіх школах міста проводяться  заплановані ремонтні роботи: генеральне прибирання, фарбування підлоги, ремонти покрівель, каналізації та системи опалення. А також капітальні ремонти: комплексні роботи по термомодернізації будівель (школи №1 та №3), капітальний ремонт басейну (школа №19, колегіум №11).

Повідомляє Чернігівська міська рада на офіційному веб-порталі.

На головне питання, чи підуть діти 1 вересня до школи, Василь Білогура відповів:

– Я думаю, що на це питання ствердно не відповість ніхто. Єдине, що я можу сказати, що ми точно в повній мірі готуємося до відновлення роботи закладів освіти в звичайному режимі, тобто з відвідуванням школи учнями.

Він також висловив сподівання, що епідеміологічна ситуація в області не зміниться, і діти зможуть все ж таки відвідувати школи. Оскільки для учнів будь-якої вікової категорії важливе соціальне спілкування.

Кожен навчальний заклад опрацьовує можливість організації окремих входів в будівлю для учнів різних вікових груп. Проводитиметься скринінг температури, розміщення дезінфекційних засобів та інших засобів гігієни у приміщеннях, дистанціювання. Крім того, опрацьовується питання закупівлі й обладнання в закладах сушок для рук, щоб діти без використання паперових рушників змогли їх висушити.