Новини

Чому жінкам в Японії не дозволяють працювати кухарями – сушистами?

Такою стравою, як суші, зараз вже нікого не здивуєш. За останні 20 років яких тільки видів суші не винайшли: з рибою, ікрою, з морепродуктами, овочеві. Не потрібно навіть виходити із дому, щоб насолодитися улюбленою стравою. Просто замовляйте суші в Івано-Франківську від справжніх професіоналів. Та поки смакуєте, замислитесь на хвилинку – а як ви ставитеся до думки, що сушистами повинні працювати тільки чоловіки? Звідки пішло таке упередження, що суші – це справа суто чоловіча?

Історія про те, чому сушист в Японії це чоловік

Японія це країна, яка відома своїми суворими правилами й законами. Це стосується навіть питання приготування суші. Чому японці вважають, що жінки не можуть готувати суші?

  1. У процесі приготування такої важливої страви, як суші, японці дотримуються температурного режиму. На їх думку саме від цього буде залежати смак та якість продуктів. І як стверджують японці, хоча це дійсно підтверджено науковими дослідженнями, температура тіла у жінок під час приготування підвищується на 2 – 4 градуси. Це може вплинути на технологічний процес не на кращу сторону. Бо висока температура тіла погано відображається на смаку рису та сирої риби.
  2. Ще однією з причин, чому жінок не допускали до процесу приготування суші, є те, що вони забагато користувалися косметикою. І ось, щоб уникнути потрапляння косметики у страву та псування її, представницям прекрасної статі не дозволялось навіть близько підходити до кухні. А всю роботу робили чоловіки.
  3. У Японії вважалось, що стати справжнім сушистом міг навіть не кожен чоловік. Щоб дійсно стати майстром, потрібно було пройти тривале навчання від учня до професіонала, який отримав би справжні навички приготування суші й можливість створювати кулінарні шедеври. А не кожна жінка могла б цього добитися у домашніх умовах.

Чи дозволяють зараз жінкам працювати сушистами?

Час іде, світогляд змінюється. Але не для Японії. Якщо у більшості європейських країн сушистами можуть працювати як чоловіки, так і жінки, то в Країні Вранішнього Сонця давні традиції залишаються майже незмінними. І донині кулінари сушисти тут є представниками сильної статі. І тільки юнакам традиційно передають усі секрети приготування суші для того, щоб вони стали учнями – “Такумі сусі” (виробник суші). А у майбутньому справжніми сушистами – майстрами своєї справи. Мабуть, тому справжні гурмани Японії відвідують тільки ті спеціалізовані ресторани, де працюють лише чоловіки. 

Замовляйте суші в Pronto, натомість отримаєте можливість насолоджуватися неперевершеним смаком в колі близьких людей та друзів.