Новини

Членам сімей загиблих військовослужбовців перерахували пенсії

У квітні поточного року здійснено перерахунки пенсій членам сімей загиблих військовослужбовців. Про це повідомили у ГУ Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

Така пенсія на кожного з батьків та подружжя складає не менше 7 800 гривень, на кожну дитину — 6 100 гривень.

Це стосується також членів сімей загиблих добровольців сил територіальної оборони: з квітня на них поширені підвищені пенсійні гарантії, передбачені для військовослужбовців. Відповідні зміни закріплені Законом України.

Дивіться також: Чернігівська обласна лікарня отримала мобільний рентгенівський апарат

Особам, які брали безпосередньою участю у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками — 50 та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 — у жінок.

Крім того, до кола осіб, які належать до сімей загиблих захисників та захисниць України, включено членів сімей загиблих осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, беручи участь в АТО/ООС, а також сім’ї загиблих добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

За результатами перерахунків понад 2,2 тисячі громадянам в Україні  збільшено пенсії в середньому на півтори тисячі гривень.