Новини

Чернігівводоканал отримав від GIZ спецавтомобіль вартістю 15 мільйонів гривень

КП «Чернігівводоканал» отримав від німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ)  автомобіль вартістю 15 мільйонів гривень. Про це повідомив директор підприємства Сергій Малявко під час щотижневої наради 4 червня. 

Читайте також: Чернігівців попереджають про підвищення шумового фону у місті

 – Це автомобіль три в одному: мулосос, асенізатор і каналопромивач. Орієнтовна його вартість в Україні 15 мільйонів гривень. Цей автомобіль буде працювати на каналізаційних мережах. Аналогічний автомобіль зараз у роботі, замовляємо для водопровідних мереж, зазначив директор підприємства. 

 За інформацією Сергія Малявка, наразі триває підготовка до запуску когенераційної установки, яку раніше підприємство отримало від партнерів –Міжнародної організації з міграції. Це перша така установка на водоканалі в Україні. Її планують використовувати як альтернативне джерело енергії для роботи очисних споруд у випадку відсутності електроенергії.

Крім того, знайшли партнерів, які готові забепечити підприємство ще двома такими установками, але вже більшої потужності – 1 МВт та 700 кВт.