Новини

Чернігівці заборгували за тепло та гарячу воду понад 168 млн грн

Споживачі АТ «ОТКЕ» заборгували 129,1 млн грн за тепло та 38,7 млн грн за гарячу воду. У порівнянні з червнем 2023 року борг споживачів за отримані послуги скоротився на 6,7 млн грн.

Разом з тим, фахівці департаменту «Теплозбут» відмічають зростання заборгованості за гарячу воду на 3,5 млн грн, в порівнянні з червнем минулого року.

Про це повідомляє пресслужба АТ «ОТКЕ».

Читайте також: Пішла купатися з друзями на Десну: поліція розслідує обставини загибелі 12-річної дитини

Компанія вживає всіх заходів передбачених чинним законодавством України для врегулювання суми заборгованості, зокрема стягнення через суд.

 «Щомісяця наші фахівці готують близько 250 справ для передачі в суд — це вимушений крок, ми не можемо дозволити собі зволікати зі стягненням боргів. Ремонтний період – це складна і затратна частина року. В цей час ми замінюємо зношені тепломережі, яким уже по 30-45 років, котельне і розподільне обладнання, ці заходи потребують значних коштів. Одночасно ми забезпечуємо постачання гарячої води, а це додаткові витрати на енергоносії (воду, газ, електроенергію та їх розподіл). Тож ми не піддаватимемо ризику сумлінних платників і будемо продовжувати активну претензійно-позовну роботу», — наголосила керівниця департаменту «Теплозбут» АТ «ОТКЕ» Марія Романова.