Новини

Чернігівщина попрощалась з трьома Героями, які віддали життя за незалежність України

Сьогодні на Чернігівщині в останню путь провели трьох земляків – Михайла Гриценка, Віктора Пластовця та  Руслана Семирозума. Захисники загинули у бою за незалежність України.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Читайте також: Захищав Україну від ворога: на Чернігівщині поховали захисника Сергія Сеника

У Чернігові в Катерининській церкві рідні, друзі та побратими попрощалися з командиром танкового взводу Михайлом Гриценком. Михайлу було лише 21 рік. У березні 2022 р. лейтенант Гриценко достроково закінчив Національну академію Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного і потрапив на службу до військової частини А7015, де разом з побратимами мужньо боровся за свободу рідної землі.

 На жаль, 15 вересня у бою поблизу населеного пункту Юрченкове на Харківщині Михайло Гриценко загинув… Поховали Героя у Чернігові на кладовищі Яцево.

У селі Кобижча 5 жовтня провели в останню путь молодшого сержанта Віктора Пластовця. До лав збройних Сил України парубок долучився ще у 2020 році, уклавши контракт, а з початком повномасштабного вторгнення у складі військової частини А1126 вирушив на захист рідної Батьківщини від ворожих окупаційних військ. Тут на посаді головного сержанта аеромобільної роти разом з побратимами він давав гідну відсіч загарбнику.

30 вересня під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівка на Донеччині Віктор Пластовець отримав поранення. На жаль, вони виявилися несумісними з життям… Вдома у нього лишилися батько, брат та сестра.  Поховали героя на малій Батьківщині.

У Прилуках сьогодні попрощалися з сержантом Русланом Семирозум.  Він захищав Україну у складі 54-ї окремої механізованої бригади на посаді навідника кулеметного відділення.

26 вересня поблизу населеного пункту Спірне Донецькох області Руслан Семирозум виконував чергове бойове завдання, під час якого отримав вибухову травму. На жаль, врятувати бійця не вдалося.

Сьогодні у Прилуках рідні та близькі попрощалися з ним у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці, вшанувавши світлу пам’ять воїна та поховавши його на місцевому кладовищі.