Новини

Чернігів відзначає День Європи онлайн

В Україні у третю суботу травня відзначається День Європи. До різноманітних заходів, які проводяться у місті та області цього дня, можна долучитися у режимі онлайн.

Зокрема, артисти філармонійного центру 16 травня представляють у своїх соціальних мережах YouTube, Facebook, Instagram своєрідний мистецький маратон: протягом дня вони розповідатимуть про те, що для них Європа та європейська культура. З ранку щогодини співаки та музиканти філармонійного центру даруватимуть глядачам свої твори, записані під час попередніх концертів. 

Чернігівський молодіжний центр до Дня Європи збирає учасників нового Quiz. Інтелектуально-розважальна вікторина пропонує перевірити свої знання про Європу та виграти приз.

До загальноєвропейської віртуальної культурної акції «Ніч музеїв» долучився і наш художній музей. Протягом суботи та наступних днів у соцмережах  Facebook та YouTube працівники музею проведуть цікаві екскурсії виставковими залами, познайомлять з творчістю видатних митців, зокрема наших земляків, а також розкажуть дітям казочку та розважать онлайн-концертом.

  Державний архів області на вебсайті у розділі «Європейські архіви» розмістив для перегляду  документи про співпрацю країн – членів ЄС з Чернігівщиною, а також інформацію про архіви Австрії, Республіки Словенія, міста Праги, державні архіви Іспанії та церковні Угорщини, національний — Естонії, а також про мережу архівних установ Італії.