Новини

Будинок у Дніпрі вразила крилата ракета Х-22 – Повітряні сили ЗСУ

Вчора, 14 січня, із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря.

Про це повідомило Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Читайте також: Ракетний удар по будинку в Дніпрі: п’ятеро людей загинули, 27 поранені

Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги).

Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає.

Зазначається, що у Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони. Маса бойової частини Х-22 – близько 950 кг. Максимальна дальність – до 600 км.

“При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів. Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, суботній ворожий удар по житловому будинку, зруйнував 72 квартири, понівечив понад 230.

Станом на ранок 15 січня, відомо про 19 загиблих, з них – 1 дитина.Травмовано 73 особи, з них – 14 дітей. Понад 40 людей знаходяться у лікарнях , четверо у реанімації – важкі.

 Із під завалів будинку вдалося врятувати 38 осіб, з них – 6 дітей.  Залишається невідомою доля ще понад 40 людей.

Тривають пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів.

У Дніпрі через ракетний удар росіян по житловому будинку оголошено триденну жалобу за загиблими.