Новини

Будівництво дороги на Шерстянку: вже оголосили тендер

Автомобільній дорозі до Шерстянки – бути. Управління ЖКГ міської ради оголосило тендерна будівництво дороги для під’їзду з вулиці Івана Мазепи до житлового району по вул. Текстильників . Оголошення в системі публічних закупівель PROZORRO розміщено 17 лютого, повідомляє прес-служба міської ради.

Максимальна ціна закупівлі – 115,8 млн грн. Зазначено, що з них 60 млн грн – фінансування державного бюджету. 

Як проінформували в управлінні ЖКГ, загалом проєкт передбачає будівництво і реконструкцію доріг загальною довжиною понад 1,8 км. З них 591 м – будівництво повністю нової дороги, яка проходить  вздовж території ТОВ «Чернігіввовна» та ще двох підприємств. Саме вона повинна з’єднати вул. Івана Мазепи з житловим районом «Шерстянка». Виходить ця дорога на паркову алею, яка з’єднує вул. Самоквасова та вул. Текстильників. Також до проєкту входить реконструкція ділнок існуючих доріг, які з обох кінців є продовженням тієї, що будується. А саме, 336 м – по парку “Казка”, 586 м – по вулиці Івана Мазепи і 317 м – по вул. Ушинського. Відповідно до проєктної документації, роботи розраховані на 2 роки. Виконувати їх будуть поетапно, у межах передбаченого фінансування.

Як ми вже розповідали раніше, нова дорога матиме дві смуги руху шириною по 3,5 м кожна. Уздовж неї передбачені повноцінні тротуари, зупинки громадського транспорту, дощевідвід і взагалі вся інша необхідна інфраструктура. Юридично нова дорога матиме статус житлової вулиці.