Новини

Братські могили з Валу та скверу Попудренка перенесуть на Яцево

Братські могили радянських воїнів з територій Валу та скверу ім. М. М. Попудренка перенесуть до сектору військових поховань міського кладовища «Яцево». Виконком міської ради 22 липня визнав необхідним перенесення братських могил.

Нагадаємо, питання перенесення могил неодноразово протягом кількох років публічно обговорювалося. Підтримують його не тільки історики, а й громадськість та ветеранська спільнота міста.

Голова міської ради ветеранів України Ірина Четвертак на засіданні виконкому також висловила свою позицію. За її словами, кожне місто України має свою історію та дбає про збереження пам’яток. Чернігів постійно розвивається. Наразі стоїть питання, зокрема, щодо реставрації скверу ім. М. М. Попудренка. Тож перенесення братської могили чотирьох радянських воїнів безумовно повинно бути. Таку думку поділяють усі члени президії міської ради ветеранів України.

Як зазначив секретар міської ради Олександр Ломако, перенесення пам’яток історії місцевого значення та перепоховання останків воїнів буде здійснюватися відповідно до чинного законодавства про охорону культурної спадщини.

Перепоховання останків воїнів з братських могил у сектор військових поховань на міському кладовищі «Яцево» здійснюватиме КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування».