Новини

Боронили Україну до останнього: на Чернігівщині попрощалися з чотирма Героями

На Чернігівщині 6 вересня провели в останню путь чотирьох воїнів-земляків. Олександр Кутузов, Олег Кожура, Віктор Куц та Володимир Тесленко     загинули в боях на фронті.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

У Ніжині попрощалися з майором Олександром Кутузовим. Він народився 19 грудня 1978 року в місті Ніжин. Закінчив 11 класів місцевої середньої школи-гімназії №3, далі вступив у Харківський військовий університет. Після його закінчення продовжив військову службу. В умовах повномасштабної війни боронив Україну від загарбників на сході держави. Загинув 31 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали Героя у Ніжині.

У Козельці провели в останню путь солдата Олега Кожуру. Він народився 2 квітня 1997 року в Києві. Навчався в Київській середньо-освітній школі №45. Далі вступив до Київського транспортно-технологічного коледжу, де здобув освіту спеціаліста експлуатації та ремонту підйомно- транспортних, будівельних і дорожніх машин. Після закінчення коледжу вступив до Національної Академії Управління і здобув кваліфікацію бакалавра за напрямом “маркетинг”. В умовах повномасштабної війни став на захист України, останнім часом боронив східний напрямок. Загинув 29 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали Героя у Козельці.

У Вихвостові Чернігівського району попрощалися з солдатом Віктором Куцом. Народився він 7 липня 1983 року в селі Мньов Чернігівського району. Закінчив Чернігівське ПТУ №18. Проживав та працював у селі Вихвостів. Після початку повномасштабної війни став на захист Батьківщини. Загинув 27 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Поховали воїна у селі Вихвостів.

 У селі Заїзд попрощалися та поховали солдата Володимира Тесленка. Народився він 28 січня 1995 року в селі Заїзд. Навчався в місцевій ЗОШ І-ІІ ступенів, а також у Прилуцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Далі вступив до гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Франка Прилуках на спеціальність “фізичне виховання”. Після коледжу навчання в Державному вищому закладі “Переяслав-Хмельницький педагогічний університет”. після завершення навчання працював за професією в Прилуцькій школі №12, також працював у Польщі. В умовах повномасштабної війни став на захист Батьківщини. Загинув 31 серпня 2024 року під час виконання завдання на одному з напрямків бойового зіткнення.