Новини

Бюджети Чернігівщини поповнилися на 1,4 мільярда гривень

Протягом листопада 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини сплачено майже 1,4 млрд грн податків та зборів. Про це повідомили у ГУ ДПС у Чернігівській області.

Понад половину надходжень – 697 млн грн – перераховано до державного бюджету. Спостерігається збільшення надходжень рентної плати за користування надрами, лісовими, водними ресурсами та податку на доходи фізичних осіб і військового збору.  

До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 694 млн грн податків та зборів. Майже 63% суми складає податок на доходи фізичних осіб – понад  436 млн грн (на 16,5 % більше, ніж у листопаді минулого року). Від сплати податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість та транспорт) місцеві бюджети поповнились на 75,7 млн грн (майже 11 %  від загальної суми), що на 3,5 % або на 2,6 млн грн більше за факт листопада минулого року. Також вагоме значення для бюджетів територіальних громад має єдиний податок на підприємницьку діяльність (16 % загальної суми), якого сплачено 111 млн грн (на 27,7 % більше за минулорічний показник). Акцизного податку від реалізації алкоголю, тютюну та пального надійшло 21,5 млн грн (3 % загальної суми надходжень).

Зросли надходження з єдиного внеску, якого у листопаді перераховано 542 млн гривень. Відтак, порівняно з минулорічним періодом надходження збільшились на 16 % або на 75 млн гривень.