Новини

Аварія на магістральному каналізаційному колекторі в районі Шерстянки

Сьогодні в Чернігові виявлений обвал склепіння великого самопливного колектору діаметром 700 мм в мікрорайоні «Шерстянка» на вулиці Самоквасова біля будинків №№ 11-12, пише на фейсбук прес-служба Чернігівської міськради. Провал дуже великий – за оцінками фахівців, вимито близько 20 куб. м ґрунту.

Залізобетонний колектор 1970 року побудови, відпрацював вже всі передбачені терміни. Саме ця ділянка колектору – від ЗАЗу до вул. Ушинського – через звій стан давно потребує заміни. Місто Чернігів давно підготувало проєкт цієї заміни і три роки поспіль зверталося за коштами на його реалізацію до ДФРР, але цей проєкт не підтримували.

Аварійна ділянка розрита, але весь обсяг пошкоджень ще продовжують встановлювати, оскільки він може бути більшим за виявлений одразу. На ніч роботи призупинені, територія розкопу огороджена.

Поки що пошкоджений колектор продовжує працювати, але якщо руйнування прогресуватиме, то для зменшення кількості стоків у колекторі доведеться обмежувати водопостачання у значній частині міста. А саме, на території від обласної лікарні до ЗАЗу, від ЗАЗу до Масанів (включно з ними), Старій і Новій Подусівкам і частині мікрорайону Шерстянки. Саме ці райони мають водовідведення через пошкоджений колектор.

Зараз на місці аварії працюють підрозділи КП «Чернігівводоканал». Під’їхав і міський голова Владислав Атрошенко. Наша знімальна група також на місці аварії. Оперативне відео – згодом на сайті, сторінці Фейсбук “Новий Чернігів”, Instagram.

Наразі місто робить усе можливе для локалізації і організації робіт з усунення аварії.