Новини

Аудитори Чернігівщини забезпечили відшкодування втрат на суму 17,8 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області впродовж січня – травня цього року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму  17,8 млн грн.

Повідомляє Державна аудиторська служба України.

Завдяки належному реагуванню об’єктів контролю на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат, допущених через неефективні управлінські дії та рішення, на суму 2,2 млн грн, а також попереджено  2,7 млн грн таких втрат.

Правоохоронним органам розпочато 10 досудових розслідувань та  вручено одне письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До установ, що допустили порушення бюджетного законодавства, застосовано 27 заходів впливу: 11  попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства; 1 призупинення бюджетних асигнувань; 14 зупинення операцій з бюджетними коштами; 1 зменшення бюджетних призначень.

За допущені фінансові порушення 55 посадових осіб перевірених об’єктів притягнуто до адміністративної відповідальності, 23 осіб – до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.