Новини

Артисти балету філармонії займатимуться в оновленій залі

Репетиційні приміщення Чернігівського обласного філармонійного центру – балетну залу та роздягальню – повністю відремонтували. Зала тепер одна з найкращих в Україні.

Повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Тут повністю відремонтували вентиляційну систему в залі, встановили кондиціонер, замінили електропроводку, відремонтували стелю, підлогу та забезпечили звукоізоляцію стін. Останнє важливо, оскільки в закладі одночасно можуть проводити репетиції декілька колективів і тепер вони не заважатимуть один одному. Оновили 18 індивідуальних кабінок у роздягальні.

 – Загальний бюджет витрат на проведення капітального ремонту склав майже 1 млн 150 тис грн. Близько 90% фінансування – це бюджетні кошти. Паралельно з капітальним ремонтом репетиційних приміщень у філармонійному центрі повним ходом продовжуються й реставраційні роботи зовнішнього вигляду будівлі, яку віднесено до пам’яток архітектури місцевого значення, – зазначив Андрій Подорван.

В ході реконструкції вже замінено вікна та двері будівлі на сучасні енергозберігаючі. Завершується реставрація фасаду філармонії і розпочнуться роботи по заміні покриття тротуару біля будівлі та ремонт системи водостоку.