Новини

На Чернігівщині затримали групу підлітків, які на замовлення рф підпалювали об’єкти залізниці

Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували групу підпалювачів, які на замовлення рф знищували релейні шафи Укрзалізниці на Чернігівщині. Неповнолітні причетні до підпалів релейних шаф у Чернігівській області. Замість обіцяного «легкого» заробітку фігурантам загрожує довічне ув’язнення. 

Про це повідомляє У СБУ у Чернігівській області.

Читайте також: На Чернігівщині автівка влетіла у відбійник: водійка загинула, двоє дітей – у лікарні

За даними слідства, окупанти діяли через 15-річного мешканця Ніжинського району, який був завербований російськими спецслужбами під час пошуку легкого заробітку в інтернеті. Щоб виконати завдання ворога він залучив до підривної діяльності своїх однокласників та ще одного неповнолітнього знайомого. Відтак зловмисники взяли легкозаймисту речовину, ганчірки та намагалися вчинити диверсію.

Поліцейські спільно з працівниками Служби безпеки України затримали неповнолітніх зловмисників «на гарячому» під час спроби підпалу релейної шафи в Ніжинському районі.

За цим фактом слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозри за частиною 2 ст. 28, частиною 2 статті 113 Кримінального кодексу України (Диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану), що карається позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Зловмисники перебувають під вартою.