Новини

Аварія на колекторі в Чернігові: що відомо зараз

У Чернігові в мікрорайоні Шерстянка сталася аварія на  каналізаційному колекторі діаметром 700 мм. Через цей колектор відводяться стічні води з території району ЗАЗ, Масани, Стара та Нова Подусівка, Шерстянка.

У зв’язку з аварією з 15 годин обмежили водопостачання зазначених районів міста.

Читайте також: Аварія на каналізаційному колекторі у Чернігові: мешканців п’яти районів просять зробити запас води

Станом на 19 годину, за інформацією Олександра Ломако:

– для зменшення навантаження на колектор вимушено призупинено роботу 15 підвищувальних насосних станцій води (наявний тиск води до 5го поверху); 

– розміщені ємності з питною водою за адресами: вул. Незалежності (супермаркет «Велмарт»), вул.Красносільського (маркет  «Седам»); вул. Заньковецька (маркет «Седам»), вул. Попова , вул. Текстильників (Клуб), вул. Текстильників («Квартал»);

– працює станція перекачування стоків;

– триває демонтаж незаконних забудов на трасі колектору.

Аварія на каналізаційному колекторі на вулиці Глібова – надзвичайна ситуація місцевого рівня. Таке рішення ухвалили на оперативному засіданні міської комісії.

Працівники КП «Чернігівводоканал» працюють на місці і шукають ділянку руйнування колектора. Завтра зранку очікуємо вже отримати повну  інформацію про пошкодження, від чого залежатимуть подальші рішення, потрібні для ліквідації аварії. 

Роботи ускладнюють самовільно збудовані приміщення поблизу колектора, глибина пролягання якого 7 м. Вони порушують норми, на якій відстані має здійснюватися забудова.

Наразі відключено 15 підвищувальних станцій, тобто вище 5-го поверху вода не подається. Керівники ЖЕКів та ОСББ отримали завдання забезпечити доступ мешканцям багатоповерхівок до приміщень у будинках, де можна набрати воду. Також Водоканал забезпечує підвіз води у ці мікрорайони.