Новини

У громадах Чернігівщини попрощалися з двома полеглими Захисниками

На Чернігівщині 2 жовтня провели в останню путь двох воїнів-героїв. Головні сержанти Станіслав Грибок та Євген Лановой загинули на фронті.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Станіслав Грибок народився у Носівці на Чернігівщині. Тут проживав, навчався спочатку у міській школі №4, а загальну середню освіту здобував у Носівській школі №2. Фахову освіту здобував в Ніжинському агротехнічному училищі. Проходив строкову військову службу, потім працював на Носівському цукровому заводі. Певний час займався ремонтом автомобілів, останнім часом працював в охоронній фірмі у Києві. В умовах повномасштабної війни долучився до лав ЗС України та став на її захист від російських окупантів. Загинув 21 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Поховали воїна у Носівці.

Головний сержант Євген Лановой народився 20 травня 1982 року в селі Марківці Чернігівської області. Тут здобув освіту у середній загальноосвітній школі, потім проходив строкову військову службу. Далі деякий час працював на різних посадах в народному господарстві, але з часом уклав контракт та повернувся до військової служби. Після повернення до цивільного життя працював в КП «Київський метрополітен» на посаді інспектора загону оперативного контролю служби воєнізованої охорони. З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Останнім часом боронив східний напрямок. Загинув 26 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Поховали воїна у рідному селі.