Новини

ГРВІ, ковід та грип: який вірус атакує жителів Чернігівщини

За минулий тиждень  на ГРВІ в Чернігівській області захворіло понад 3600 людей. До закладів охорони здоров’я області звернулося на 30 осіб більше, ніж за попередній період. Серед хворих переважають діти (59,8%).

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: На Чернігівщині від ворожих обстрілів горіли будинки, ферма та техніка (Фото)

Зазначається, що кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби за минулий тиждень знизилась на 21,8%. На 26,7% знизилась також кількість госпіталізованих із COVID-19, що свідчить про середній та легкий перебіг захворювання.

У системі дозорного  епідеміологічного  нагляду за грипом (м.Чернігів)  визначені  віруси  SARS-CoV-2,  парагрипу, риновіруси. Циркуляція  вірусів  грипу  на  минулому тижні не зареєстрована.

За інформацією фахівців, з початку 2024 року на Чернігівщині зареєстровано 52 летальні випадки у осіб з лабораторно підтвердженою коронавірусною хворобою. Усі вони мали супутні захворювання серцево-судинної, легеневої систем, онкологічні захворювання, цукровий діабет. 80%  – особи старше 65 років.

Найкращий захист від грипу та COVID-19 – це вакцинація, яка убереже від тяжкого перебігу. Вакцинацію від коронавірусної хвороби можна зробити  безкоштовно у закладах охорони здоров’я.